blog kulinarny

24 listopada 2014
|

Dyniowy czar

Czas na ostatni przepis, który jest uwieńczeniem dyniowego sezonu. Przepyszny, aromatyczny dżem z dyni swoim smakiem zaskoczy każdego. Co ciekawe,…

13 listopada 2014
|

PESTKI DYNI – bomba minerałów

Czas na kolejny przepis dyniowy. Tym razem kilka informacji o bogactwie pestek dyni. PESTKI DYNI – te małe, zielonkawe ziarenka…

12 listopada 2014
|

Rozgrzewająca zupa dyniowa

Nadszedł czas na drugą część informacji dotyczących walorów zdrowotnych Królowej jesiennego stołu, a więc Pani Dyni. Oto cenne dyniowe składniki:…

4 listopada 2014
|

Niedoceniana fasola

  Nasiona roślin strączkowych stanowią ważny element zbilansowanej diety. Jednak, w dzisiejszych czasach, nie są one doceniane i bardzo rzadko…

28 października 2014
|

DYNIA – skarb na jesiennym stole

  Dynię warto włączyć do codziennego jadłospisu w okresie jesiennym, gdyż to dokonały sposób na dostarczenie niezbędnych witamin i minerałów,…